Mali - Premiere Division 05/19 16:30 - Stade Malien v Real Bamako - View

Wikipedia - AS Real Bamako

Association Sportive du Real Bamako, commonly referred to as Real Bamako is a Malian professional football club based in Bamako. They compete in the Malian Première Division, top division of Malian football. Their home stadium is Stade Modibo Keïta.

Among Real Bamako's most successful players was Salif "Domingo" Keïta (1963–67), who went on to win three Championships and the Ballon d'Or Africain (1970) at Saint-Étienne in France.

Fotbalový klub Real Bamako je profesionální malijský fotbalový klub se sídlem v malijském hlavním městě Bamaku. Klub byl založen v roce 1960 a své domácí zápasy hraje na Stade Modibo Keïta.

Real Bamako je jedním z nejúspěšnějších klubů v Mali, když vyhrál 17 mistrovských titulů a 12 malijských pohárů. Klub také reprezentoval Mali v afrických klubových soutěžích, včetně Ligy mistrů CAF a Konfederačního poháru CAF.

V současné době hraje Real Bamako v malijské Premier League a je pravidelným účastníkem afrických klubových soutěží. Klub je známý svou útočnou hrou a silnou podporou fanoušků.