**Cittanovese** je italský fotbalový klub se sídlem v Cittadella del Capo, v provincii Cosenza v Kalábrii. Byl založen v roce 1948 a v současnosti hraje v Serii D, čtvrté nejvyšší úrovni italského fotbalu.

**Historie**

Klub byl založen v roce 1948 skupinou mladých nadšenců jako Unione Sportiva Cittanovese. V prvních letech se tým účastnil regionálních amatérských lig a postupně stoupal v pyramidě italského fotbalu.

V roce 1970 postoupil Cittanovese do Série D, kde strávil několik sezón. V roce 1977 klub dosáhl svého největšího úspěchu, když postoupil do Série C2, třetí nejvyšší úrovně italského fotbalu. V Série C2 odehrál Cittanovese osm sezón, než v roce 1985 sestoupil zpět do Série D.

Od té doby se Cittanovese pohybuje mezi Série D a Eccellenze, pátou nejvyšší úrovní italského fotbalu. V posledních letech se klub stabilizoval v Série D a v sezóně 2021/22 skončil na 12. místě.

**Domácí stadion**

Cittanovese hraje své domácí zápasy na Stadio Comunale Morrone ve městě Cittadella del Capo. Stadion má kapacitu přibližně 2 000 diváků.

**Současný tým**

**Trenér:** Luca Schiattarella

**Brankáři:**
* Francesco Librizzi
* Pietro Sciammarella

**Obránci:**
* Francesco Giampà
* Alessandro Marino
* Mattia Oliva
* Nicolò Parasporo
* Marco Scaglione

**Záložníci:**
* Fortunato Biamonte
* Giuseppe Candido
* Lorenzo Caputo
* Andrea Criaco
* Giuseppe De Rosa
* Serafino Federico
* Salvatore Macrì
* Andrea Morello
* Giuseppe Russo

**Útočníci:**
* Francesco Bruni
* Domenico Curcio
* Stefano Dascoli
* Zakaria Fofana
* Giovanni Mercurio
* Giuseppe Misuri
* Luigi Silvestri