WTA Lleida 05/03 08:00 27 Camila Osorio v Magdalena Frech View

Wikipedia - Camila Osoriová

María Camila Osoriová Serranová (nepřechýleně: Osorio Serrano, * 22. prosince 2001 Cúcuta) je kolumbijská profesionální tenistka. Ve své dosavadní kariéře na okruhu WTA Tour vyhrála dva singlové turnaje na bogotském Copa Colsanitas. V rámci okruhu ITF získala tři tituly ve dvouhře.

Na žebříčku WTA byla ve dvouhře nejvýše klasifikována v dubnu 2022 na 33. místě a ve čtyřhře v lednu 2023 na 199. místě. Trénuje ji Španělka Beatriz Garcíaová Vidaganyová. Dříve tuto roli plnil Španěl Ricardo Sanchez.

V juniorském tenise triumfovala jako sedmnáctiletá na zářijovém US Open 2019, když ve finále deklasovala o rok mladší Američanku Alexandru Yepifanovovou. Bodový zisk z ní po skončení učinil juniorskou světovou jedničku na kombinovaném žebříčku ITF. Z Letních olympijských her mládeže 2018 v Buenos Aires si odvezla bronzovou medaili z dvouhry po semifinálové prohře s Francouzkou Clarou Burelovou. V boji o třetí místo pak zdolala Číňanku Wang Sin-jü. Stříbrný kov získala v buenosaireském mixu s krajanem Nicolásem Mejíou.

V kolumbijském týmu Billie Jean King Cupu debutovala v roce 2016 santacruzským blokem 1. skupiny americké zóny proti Paraguayi, v němž vyhrála dvouhru a poražena odešla ze čtyřhry. Kolumbijské hráčky podlehly paraguayským soupeřkám 1:2 na zápasy. Do června 2024 v soutěži nastoupila k čtrnácti mezistátním utkáním s bilancí 11–4 ve dvouhře a 3–4 ve čtyřhře.