Wikipedia - Wairarapa United

Wairarapa United Football Club is based in Masterton, New Zealand. WUFC Women's Firsts are the region's premiere senior female team in the region playing in the Capital Football Women's League, finishing top of the table in 2022. In 2023 the club will field two additional women's sides in the Wairarapa local league as well as junior U8, U10 and U12 teams in the Wairarapa Junior league.

Fotbalový klub Wairarapa United je novozélandský fotbalový tým, který hraje v Central League, nejvyšší novozélandské fotbalové lize. Klub sídlí ve městě Masterton v regionu Wairarapa.

Wairarapa United byl založen v roce 2004 a do Central League vstoupil v roce 2005. Klub od té doby vyhrál Central League třikrát, v letech 2008, 2016 a 2018. Wairarapa United také reprezentoval Nový Zéland ve dvou vydáních Ligy mistrů OFC, v letech 2009 a 2017.

Domácí zápasy hraje Wairarapa United na Mastertonova Parku. Stadion pojme 3000 diváků a je známý svým dobrým hřištěm a rodinnou atmosférou.

Wairarapa United je jedním z nejúspěšnějších klubů v historii Central League a je znám svým útočným stylem hry. Klub má silnou fanouškovskou základnu a je oblíbeným týmem regionu Wairarapa.