Estonian International

Links
Wikipedia

The Estonian International in badminton is an international open held in Estonia since 2004 and is thereby one of the most recent international badminton tournaments in the world.

The tournament is now classified as BWF International Series (formerly Future Series) and admitted to the European Badminton Circuit. As many other international championships in badminton, that usually carry the name of the main sponsor, it is designed as Estonia Kalev International.

Estonský mezinárodní turnaj v badmintonu je mezinárodní badmintonový turnaj, který se každoročně koná v Estonsku. Turnaj byl poprvé pořádán v roce 2003 a od té doby se stal pravidelnou událostí v badmintonovém kalendáři. Turnaj je součástí evropského okruhu Badminton World Federation (BWF) a poskytuje hráčům možnost získat body do světového žebříčku BWF.

Turnaj se obvykle koná v únoru nebo březnu a trvá pět dní. Hraje se v různých kategoriích, včetně mužských a ženských dvouher, mužských a ženských čtyřher a smíšené čtyřhry. Na turnaji se účastní hráči z celého světa, včetně nejlepších estonských hráčů.

V roce 2023 se turnaj koná od 21. do 26. února v Tartu v Estonsku. Očekává se, že se turnaje zúčastní více než 200 hráčů z více než 30 zemí.